Sjinkie Knegt met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis

10 januari 2019

ANP

Sjinkie Knegt is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis afgevoerd. De brandwonden zijn veroorzaakt bij het aansteken van een houtkachel en zitten over zijn hele lichaam. Het vuur kwam in contact met zijn kleding, die in brand vloog.


Knegt werd in zijn woonkamer gevonden door zijn vrouw Fenna, die meteen 112 gebeld heeft. De shorttracker is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, waar Knegt momenteel wordt verpleegd aan zijn verwondingen. Vooral zijn linkerbeen is er ernstig aan toe, met derdegraads brandwonden.

EK
Bondscoach Jeroen Otter heeft zijn rijders donderdagmiddag geïnformeerd. Zij nemen vanaf vrijdag deel aan de ISU EK Shorttrack in Dordrecht. Knegt zou daar zijn Europese titel verdedigen, maar kon al niet meedoen vanwege ernstig spierletsel dat hij recent opliep bij een ongeval met een vorkheftruck. Hoe lang zijn herstel gaat duren is niet bekend.

Reactie trainer
Bij de NOS vertelt Otter: ,,Er wordt gesproken over huidtransplantatie. Hoeveel vierkante centimeter daar kan ik niks over melden. Dat het vreselijk is en een ongelofelijke klap in het gezicht van Sjinkie Knegt en de hele shorttrackcommunity en sportlievend Nederland, dat is wel duidelijk."

Geëmotioneerd vervolgde hij: ,,Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik het hoorde. Dan zie je echt zo’n kereltje in brand staan.” Over het hersteltraject zegt Otter niet te weten hoe lang dit duurt. ,,Dat hij hier nog een hele tijd mee bezig is, dat is evident."