Knegt bij terugkeer niet naar finale 1500 meter, wel naar B-finale met 2 landgenoten

15 februari 2020

ANP

De halve finales van de 1500 meter wereldbeker shorttrack zijn zaterdagmiddag verreden. 3 Nederlanders maakten kans op een plek in de finale: Sven Roes en Friso Emons en Sjinkie Knegt. Helaas pakte geen van hen een finaleplek. Ze mogen zich wel alle 3 in de B-finale melden.


In de laatste meters schoof Roes opeens naar voren dankzij een valpartij en hij drukte zijn schaats als 3e over de finish en rijdt de B-finale. Friso Emons eindigde met de 7e tijd en staat ook in de B-finale. Daarna was het in de 2e halve finale de eer aan Sjnkie knegt.

Have finale Knegt moet opnieuw
Na een valpartij waarbij 4 man over het ijs schoven, moest de halve finale van Knegt even worden afgebroken. Enkele minuten later mochten de shorttrackers zich weer aan de start melden. Knegt liet zien dat hij weer op de weg terug is, maar greep wel naast een plek in de finale. Hij werd 3e achter June-Seo Lee en Steven Dubois. In de B-finale mag hij nog een keer aan het publiek in Dordrecht laten zien wat hij waard is.

Dit was voor Knegt pas zijn 1e individuele wedstrijd nadat hij ruim een jaar geleden flinke brandwonden opliep door een ongeluk in huis met zijn kachel.

Dikke Solo
In de 3e halve finale reed de Chinese Ziwei Ren vanaf de start alleen vooruit. Hij pakte bijna een ronde voorsprong, stortte in zijn laatste rondjes wel in, maar kwam toch al 1e over de finish en staat zo in de finale.

Finalisten
In de finale starten Ji-won Park, Denis Ayrapetyan, June-seo Lee, Steven Dubois, Ziwei Ren Dong Wook Kim.