Goud voor shorttrackers op mixed relay, Schulting grijpt brons op 500 meter

7 december 2019

AP

Nederland heeft bij de wereldbekerwedstrijd van Shanghai de zogenoemde mixed relay gewonnen. Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting bleken na lange bestudering van de videobeelden net iets eerder gefinisht dan hun Russische opponenten.


Canada en de Verenigde Staten hadden zichzelf met een val al uitgeschakeld, beide teams kregen ook nog een penalty. Voor de Russen kwam onder anderen Victor An het ijs op.

Ook nog brons voor Schulting
De 3e plaats in Japan was tot nu toe het beste resultaat van Nederland geweest op de gemengde aflossing. Eerder op zaterdag had Schulting al zilver gepakt op de eerste 500 meter. De winst was voor de Canadese Kim Boutin, het verschil tussen beiden was amper waarneembaar. De Italiaanse Martina Valcepina werd 3e, Yara van Kerkhof 5e. Voor Boutin was het al haar 4e wereldbekerzege dit seizoen op de 500 meter. Zondag volgt nog een 2e wedstrijd op de kortste afstand.

Schulting liet in de Chinese stad de 1500 meter schieten. Op die afstand bereikte Rianne de Vries de finale, die ze als 6e afsloot. De winst was voor de Zuid-Koreaanse Kim Alang. De Laat kwam bij de mannen op de langste individuele afstand als 3e over de streep in de B-finale.