Hoppa! Suzanne Schulting pakt goud op de 1500 en 500 meter bij EK shorttrack 🥇

23 januari 2021

BSR Agency

Suzanne Schulting heeft bij de EK shorttrack in Gdansk 2 keer het goud veroverd. De Nederlandse zegevierde met het nodige machtsvertoon op de 1500 en 500 meter. Daarmee nam ze ook de leiding in het algemeen klassement.


Schulting reed op de 1500 meter een bekeken race en meldde zich met nog 3 ronden te gaan aan kop. Haar overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. Xandra Velzeboer, die veel kopwerk deed, raakte vermoeid in de slotfase en eindigde op de 6e plek.

Valpartij
Schulting won eerder op zaterdag simpel de halve finales, mede door een valpartij in de eindfase van haar race. In de strijd om de koppositie ging Velzeboer na een aanrijding met de Française Tifany Marchand onderuit. Velzeboer werd na afloop toegevoegd aan de finale en Marchand kreeg een penalty. Selma Poutsma redde het niet in de halve finales (4e).

Knegt brons
Bij de mannen eindigde Sjinkie Knegt als 3e in de finale van de 1500 meter, achter de Rus Semen Elistratov en diens landgenoot Denis Ajrapetjan. Itzhak de Laat finishte als 4e. Dylan Hoogerwerf strandde in de halve finales door een valpartij.