Knegt bezorgt Nederlandse shorttrackers zilver door lekkere inhaalactie

8 oktober 2017

Ronald Hoogendoorn

De Nederlandse achtervolgingsploeg heeft zondagmiddag zilver gepakt op de 5000 meter relay. Met die laatste plak meegeteld hebben de Nederlandse shorttrackers 4 medailles gepakt bij de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht.


Sjinkie Knegt, Dylan Hoogerwerf, Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma - die alweer hersteld is van de pijnlijke val van zaterdag - namen het in de A-finale op tegen Canada, China, Japan en Rusland. De eindstrijd was spectaculair en met veel inhaalacties vocht Nederland met Canada en China op de podiumplekken. Even leek de ploeg weg te zakken, maar daar was Knegt om de boel recht te trekken en toch het zilver te pakken.

Geen medaille voor de vrouwen
Bij de vrouwen lukte het eerder deze zondagmiddag niet om het podium te halen. China, Zuid-Korea en Canada waren net een maatje te groot, waardoor Lara van Ruijven, Jorien ter Mors, Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof genoegen moesten nemen met een 4de plek.

Laatste onderdeel
De relayfinale was het laatste onderdeel van de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht. Naast het zilver van de mannen op de relay werden er nog 3 andere medailles gehaald op de individuele wedstrijden. Knegt pakte zaterdag ook al zilver op de 500 meter en eerder deze zondag goud op de 1000 meter. Schulting pakte op dezelfde afstand zilver bij de vrouwen.
reacties
ReageerReageer op dit bericht