Oppermachtige Knegt pakt het goud en Schulting het zilver in Dordrecht

8 oktober 2017

Pro Shots

De shorttrackers gingen als een tierelier in het vertrouwde Dordrecht. Suzanne Schulting pakte bij de vrouwen op de 1000 meter de zilveren plak en een oppermachtige Sjinkie Knegt pakte het goud.


Het was een Nederlands-Koreaans onderonsje in die finale bij de vrouwen. Schulting eindigde maar net achter de Koreaanse Suk Hee Shim. Even leek het erop dat Yara van Kerkhof er met brons vandoor ging, maar na de fotofinish bleek dat Yu Bun Lee een duizendste van een seconde sneller was dan Van Kerkhof. Zuur!

De baas in eigen huis
Sjinkie Knegt pakte eerder deze week ook al een zilveren plak op de 500 meter, maar de gouden plak zal hij ongetwijfeld veel mooier vinden. In de voorlaatste ronde glipte Knegt de Canadees Girard voorbij en pakte de leiding. In de laatste ronde hield de Nederlander het hoofd koel en reed de race relaxt uit. Goud!

Nog meer medaillekansen
Het is nog lang niet klaar in Dordrecht, want er zijn nog veel meer medaille kansen voor de Nederlanders later deze zondag. In de relay maken de Nederlandse mannen én vrouwen ook nog kans. De vrouwen rijden de 3000 meter en de mannen de 5000 meter.
reacties
ReageerReageer op dit bericht