Schulting vond bezoek aan Knegt ‘fijn maar ook moeilijk’

13 februari 2019

ANP

Suzanne Schulting vindt het maar heftig wat er met Sjinkie Knegt is gebeurd. Haar maatje liep een maand heftige brandwonden op bij het aansteken van de houtkachel. Schulting heeft Knegt al opgezocht in het ziekenhuis, en dat leverde gemengde gevoelens op.


"Het was fijn om Sjinkie op te zoeken na alles wat er is gebeurd", zegt Schulting in De TelegraafDe olympisch kampioene kon niet gelijk op bezoek bij Knegt omdat ze zich voor moest bereiden op het EK in Dordrecht. Daarna was zo'n beetje het eerste wat ze deed naar het Martini-ziekenhuis in Groningen rijden.

Niet z'n normale uiterlijk
"Het was best even moeilijk, omdat hij natuurlijk niet zijn 'normale' uiterlijk had door die wonden. Wel was het prettig dat hij als persoon nog steeds dezelfde was. We hebben over de app regelmatig contact en hij heeft me ook wel wat adviezen gegeven als ik daar met het oog op een wedstrijd om vroeg."

Schulting verwacht dat Sjinkie 'gewoon' weer terugkeert op de ijsbaan en dat hij dan weer gaat knallen. "Of hij weer terug gaat komen op zijn oude niveau? Als het aan zijn drive ligt, zeker weten.”