Grote concurrente van shorttrackster Suzanne Schulting niet naar Spelen door schorsing

18 januari 2022

AFP
shim-suk-hee-shorttrack-zuid-korea-schorsing

Het lijkt er sterk op dat 2-voudig olympisch kampioene shorttrack Shim Suk-hee niet mee kan doen aan de komende Olympische Spelen in Beijing. De 24-jarige Zuid-Koreaanse was naar de rechter gestapt om een schorsing aan te vechten, maar dat heeft de rechter volgens lokale media afgewezen.


In december werd Shim voor 2 maanden geschorst door de nationale schaatsbond vanwege negatieve uitlatingen over coaches en collega-shorttracksters. De Spelen, die van 4 tot en met 19 februari zijn, zou ze daardoor missen. Op de 1000m werd Shim, samen met onder anderen Suzanne Schulting, gerekend tot de kanshebbers op olympisch goud.

Vals spel
Shim is sowieso geen lieverdje. Eerder was ze al in opspraak geraakt door omstreden sms-berichten die ze tijdens de Winterspelen van 2018 had verstuurd. Daarin suggereerde ze vals te kunnen spelen in de finale van de 1000 meter. Shim kwam in de door Suzanne Schulting gewonnen finale ten val en nam daarbij haar landgenote Choi Min-jeong mee. De Zuid-Koreaanse schaatsbond vond geen bewijs voor opzet bij die val.

Goud op de aflossing
Shim won goud met de aflossingsploeg op de 3000 meter bij zowel de Spelen van 2014 in Sochi als die van 2018 in Pyeongchang.