🎥 | Sjinkie Knegt over terugkeer: ‘Ik wil heel graag in de relayploeg’

12 februari 2020

BSR

Wat een knokker! 13 maanden nadat Sjinkie Knegt letterlijk in vuur en vlam stond, gaat hij weer shorttracken. We zien Nederlands succesvolste mannelijke shorttracker ooit terug bij de world cup in Dordrecht.


"Ik heb er echt naar uitgekeken dat ik weer zou kunnen racen", vertelt de Fries. "Ik ben ontzettend blij dat ik dit weekend terug mag komen op het ijs. Het is ontzettend mooi dat het in Dordrecht is, voor het thuispubliek."

Niveau
Maar hoe goed is Knegt na al dat blessureleed? "Ik weet niet wat mijn kansen zijn dit weekend. Ik ga er blanco in, maar als ik kijk naar mijn trainingen, denk ik dat ik nog steeds mooie dingen kan laten zien. Ik moet vechten voor mijn plekje, dat is alleen maar mooi, dat werkt motiverend."

Relay
Toch geeft Sjinkie aan dat individueel succes nu nog misschien te hoog gegrepen is. "Ik hoop dat ik van bondscoach Jeroen Otter de relay mag rijden met de ploeg. Daar kijk ik echt naar uit. Wat individuele races betreft wil ik vooral genieten van het publiek." Check het hele interview: