Yara van Kerkhof profiteert van valpartij en staat in shorttrackfinale op de 500 meter (video)

13 februari 2018

AFP

Yara van Kerkhof staat in de finale van de 500 meter op het shorttrack. In haar halve finale werd ze eerste, dankzij een valpartij van de concurrentie. Iets na 13.00u Nederlandse tijd staat die finale te wachten.


Ze moet dan tegen Elise Christie, Fontana (Italië) en Choi (Zuid-Korea). Ook Kim Boutin kreeg goed nieuws. Zij werd door de jury alsnog doorgelaten naar de A-finale, waardoor er dus 5 vrouwen strijden om de goud. zilver en brons.

In haar halve finale stond ze tegen regerend wereldkampioene Elise Christie, de Canadese Kim Boutin en de Chinese Chuny Qu.

Van Kerkhof drong eerder knap door naar de halve finales. Ze werd tweede in haar kwartfinale, die nogal rommelig was. Bij de eerste start gleed ze onderuit, maar mocht de start wel over. Haar Canadese tegenstandster Marianne St-Gelais werd gediskwalificeerd en dus hoefde Van Kerkhof alleen nog maar af te rekenen met de Poolse Patrycja Maliszewska.

De Europees kampioene Fontana uit Italië was namelijk veel te sterk. Van Kerkhof reed perfect in die kwartfinale en haalde de halve finale als nummer 2.