Sjinkie Knegt vecht zich terug na ernstige brandwonden: ‘Ik zit op 70 procent’

10 oktober 2019

BSR Agency

Shorttracker Sjinkie Knegt is op de weg terug na zijn ernstige ongeval met een houtkachel. "Ik zit momenteel op 70 procent", zei de Fries tegen de NOS bij de kick-off van het seizoen in Thialf. "Het schaatsen gaat goed. Het technische gedeelte verleer je niet, maar fysiek ben ik nog niet sterk genoeg.”


Knegt liep door het ongeval ernstige brandwonden op en onderging een huidtransplantatie. Sinds juni staat hij weer op de schaatsen. Hij draagt een speciaal schaatspak, omdat de nieuwe huid op zijn benen nog heel dun is en hij een compressiebroek moet dragen.

De 30-jarige shorttracker, die op de Spelen van Pyeongchang 2018 zilver veroverde op de 1500 meter, hoopt komende winter zijn rentree te maken in de wereldbeker. Hij verwacht zelf in februari 2020 weer in het circuit te kunnen terugkeren.

Opmerking Suzanne Schulting
Sjinkie Knegt was ook onderwerp van gesprek tijdens het Televizier Gala. Hij was samen met Suzanne Schulting op de rode loper te zien en daar maakte zij een 'bijzondere' opmerking. Het is niet duidelijk of het een woordspeling richting de blessure van Knegt is of niet.