Sponsor Justlease zet Wüst op straat: ‘Ik ben te oud’

13 maart 2018

Pro Shots

Autobedrijf Justlease, sinds 2015 de sponsor van Ireen Wüst (31), komt misschien terug  op de keuze om te stoppen als sponsor in de schaatssport. Goed nieuws voor Wüst? Nee hoor, want al blijft de sponsor actief, dan nog is er voor de 5-voudig olympisch kampioene geen plek.


Ze kreeg die boodschap te horen van haar coach Rutger Tijssen, 2 dagen voor het WK allround van afgelopen weekend. ''Hij zei dat ik te oud was. Iedereen kan een andere visie hebben, maar ik ben vooral teleurgesteld in de manier waarop het is gebeurd'', aldus Wüst tegen de NOS.

Sowieso al uit elkaar
Dat de wegen tussen de schaatster en de sponsor zouden gaan scheiden, werd in oktober al bekend. Alleen zei het autobedrijf toen helemaal te stoppen in de sport, dat lijkt toch niet het geval.

Ireens kindje
Wüst is vooral daarin teleurgesteld. Ze was zelf 1 van de oprichters van de ploeg. ''Het voelt toch een beetje als mijn project, mijn kindje. Zonde dat ik dat niet kan voortzetten. Desondanks ben ik Rutger en Justlease dankbaar. We hebben fantastische jaren gehad.''

Nog 2 of 4 jaar door
Ondanks de teleurstelling is Wüst rete-gemotiveerd voor de toekomst en gebrand op revanche. ''Ik wil sowieso nog 2 jaar door en wellicht worden het er wel 4. Ik ben nog super gemotiveerd.''