Sprintkampioen Otterspeer verlaat Jumbo-Visma na 7 jaar: ‘Ik volg mijn hart’

9 maart 2021

Stephan Tellier

Hein Otterspeer rijdt met ingang van komend seizoen voor schaatsteam Reggeborgh. De Nederlands kampioen sprint heeft een contract getekend voor 2 jaar bij de ploeg van coach Gerard van Velde. Otterspeer (32) komt over van Jumbo-Visma, waar hij 7 seizoenen voor heeft gereden.


In een toelichting zegt Otterspeer: "Ik was na die 7 jaar toe aan een nieuwe uitdaging en een frisse aanpak. Ik ben ooit ook begonnen bij Gerard van Velde en we hebben altijd goed contact gehouden."

'Ik volg mijn hart'
Volgens Otterspeer was het geen gemakkelijke keuze. "Ik heb er met veel mensen over gesproken en dit is voor mij de beste weg naar het olympisch podium. Ik heb fantastische tijden en successen bij Jumbo gekend, maar nu is het tijd voor een andere weg in mijn carrière. Ik volg mijn hart."

Kjeld Nuis
Otterspeer reed van 2011 tot 2014 bij trainer Van Velde, eerst voor team APPM, later werd dat Beslist.nl. Bij Reggeborgh wordt hij ook weer herenigd met oud-ploeggenoot Kjeld Nuis.

Olympische Spelen
Over zijn doelen is Otterspeer duidelijk. "Dat zijn de Olympische Spelen. Ik weet dat ik het in me heb. We willen allemaal olympisch goud, ik ook. Met die gedachte sta ik iedere dag op.”

Naast Otterspeer wordt Reggeborgh komend seizoen uitgebreid met Stefan Westenbroek en Marrit Fledderus.