Sprinttalent Femke Kok naar Team Reggeborgh

24 maart 2020

BSR Agency

Femke Kok gaat van het gewest Fryslân naar Team Reggeborgh, zo weet Leeuwarder Courant te melden. De 19-jarige Kok wordt beschouwd als Nederlands grootste sprinttalent.


Kok wordt de ploeggenote van Ireen Wüst. De 11-voudig olympisch medaillewinnares besloot onlangs ook over te stappen naar de ploeg van coach Gerard van Velde. Ze tekende een contract tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Kok in, Leerdam out?
Of Kok ook collega wordt van Jutta Leerdam is zeer de vraag. De geruchten dat de kersverse wereldkampioene op de 1000 meter met haar partner Koen Verweij Reggeborgh gaat verlaten, worden steeds sterker. Met Leerdam en Letitia de Jong werd Kok in februari in Salt Lake City nog wereldkampioen teamsprint.

De specialiteiten van Kok
In haar laatste jaar als juniore maakte Kok veel indruk, waardoor ze de afgelopen periode in de belangstelling stond van alle schaatsploegen. Ze verdedigde met succes haar wereldtitel allround en brak 2 keer het wereldrecord junioren op de 500 meter. Op 11 januari tijdens het EK voor senioren in Heerenveen (37,66), op Valentijnsdag in Salt Lake City tijdens het WK afstanden voor senioren (37,45).