Sven Kramer baalt: ‘Wil niet op deze manier in de rondte rijden’

15 november 2019

BSR Agency

Na zijn historisch trage rit en lage klassering op de 5000 meter tijdens de wereldbeker in Minsk, de 13e plek in 6.28,53, sprak de Friese schaatseindbaas Sven Kramer bij de NOS flinke twijfels uit over zijn nabije toekomst.


"Als het zo gaat als nu, liever niet natuurlijk", antwoordde de 33-jarige Fries op de NOS-vraag of hij over een week nog wil deelnemen aan het 2e wereldbekerweekeinde in Polen. "Ik wil er ook niet voor weglopen", doelde hij op zijn aanhoudende fysieke problemen.

Moeizaam
"Ik wil er beter van worden. Het is alleen de vraag of je hier beter van wordt. Ik wil niet op deze manier in de rondte rijden. Daar heb ik het nu oprecht moeilijk mee. Dat past niet bij mij." Kramer werd op 12 oktober in Inzell op zijn fiets aangereden door een auto.

Daar hield hij een knieblessure aan over. Begin deze maand leek hij bij de Nederlandse kwalificatie in Thialf alweer aardig in vorm te komen. Van het enthousiasme dat hij in Heerenveen uitstraalde, is in Minsk weinig meer over. Nu is zijn kwetsbare rug weer het grote obstakel, zei Kramer.