Sven Kramer niet fit genoeg voor World Cup in Polen: ‘Enorm balen’

19 november 2019

BSR Agency

Sven Kramer zal helemaal niet aan de start verschijnen bij de 2de World Cup van het seizoen in Polen. Na overleg met de medische staf van Team Jumbo-Visma heeft de 33-jarige Kramer besloten zich af te melden. Aanhoudende rugklachten zitten de 4-voudig olympisch kampioen dwars.


Maandag werd al bekend dat Kramer de 1500 meter niet zou rijden. Hij zou echter wel aan de start verschijnen van de 5000 meter en samen met ploeggenoten Patrick Roest en Douwe de Vries de ploegenachtervolging rijden.

'Focus op herstel'
Na de wereldbekerwedstrijden in Minsk zou Kramer aankomend weekend in actie moeten komen in het Poolse Tomaszów Mazowiecki. "Na overleg met mijn team hebben we moeten besluiten dat ik aankomend weekend niet van start ga tijdens de ISU World Cup in Polen”, laat Kramer nu weten. "Het is enorm balen, ik dien het te accepteren en verleg mijn focus op het herstel van mijn rug en trainen om weer in de juiste vorm te komen."

Teleurstellende 5000 meter
Kramer liet afgelopen weekend ook al de 1500 meter aan zich voorbijgaan bij de eerste World Cup van dit seizoen in Minsk en kwam alleen in actie op de 5000 meter. Kramer eindigde teleurstellend als dertiende op de vijf kilometer, die werd gewonnen door Roest. De Fries had sowieso begin december een trainingsstage gepland in Collalbo, waardoor hij ook de World Cups in Nur-Sultan (Kazachstan) en Nagano (Japan) overslaat. Kramer focust zich nu op de NK afstanden, die van 27 tot en met 29 december plaatsvinden in Thialf, Heerenveen.