Thijsje Oenema overwint kanker en gaat werken voor NOC*NSF

18 december 2019

ANP

Hoezo bikkel?! De voormalige schaatster Thijsje Oenema heeft het hoofdstuk 'kanker' helemaal afgesloten en neemt plaats in de AtletenCommissie van sportkoepel NOC*NSF. Vanaf begin 2020 gaat de Nederlands kampioene sprint van 2015 opkomen voor de belangen van sporters.


Oenema ontdekte eind 2015 dat ze leed aan melanoomkanker. Pardoes was het klaar met haar loopbaan, waarin ze 7 keer het wereldbekerpodium betrad op de 500 meter en 1 keer op de 1000 meter. In 2013 greep ze op het WK Sprint net naast de plakken: 4e. Maar de grootste overwinning in haar leven is uiteraard het succesvolle gevecht tegen die nare ziekte.
Oenema let op de centen
Fijn, een nieuwe job en een terugkeer in de sportwereld. Maar wat gaat Oenema nou precies doen? Dat is waar haar Master International Financial Management en haar recente werkervaring van pas komen. De afgelopen jaren deed ze de boekhouding bij Philips voor de divisie die medische apparatuur aan Afrikaanse ziekenhuizen levert.

"Met mijn opgedane kennis als topsporter en mijn achtergrond in financiën hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren op financieel-organisatorisch vlak als ook het verbeteren van de combinatie sport-studie-werk." Ready, set, go!