Weer geen WR maar geen zorgen bij Ireen Wüst: ‘Het zit er nog steeds in’

10 maart 2019

EPA

Ze racete weer als een malle over het ijs: Ireen Wüst. Wüst was op de 1.500 meter bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City sneller dan het oude wereldrecord van Heather Bergsma-Richardson (1.50,85), maar haar Nederlandse record van 1.50,70 bleek 'slechts' goed voor de 4e tijd. Miho Takagi kroonde zich tot nieuwe wereldrecordhoudster met een tijd van 1.49,83.


"Het is jammer dat ik niet de rit heb gereden die ik graag had willen rijden’', sprak Wüst rustig tegen de NOS. "Ik heb er alles uit geperst wat erin zat, maar aan alles zag je dat het net-niet was. Ik had de frisheid niet, ik had de topvorm niet. Met hangen en wurgen rijd ik dan nog wel een tijd die oké is, maar het was jammer genoeg niet voldoende voor een wereldrecord."

Wüst geeft niet op
Wüst, inmiddels 32, reed nog nooit een wereldrecord, maar geeft de hoop en de strijd nog niet op. "Nu moet ik de volgende keer als ik opnieuw het wereldrecord wil aanvallen op de 1500 meter nog eens 0,9 seconde harder rijden. Dat moet dan maar. Volgend seizoen ga ik op jacht naar 1.48. Ik het gevoel dat een wereldrecord er voor mij nog steeds inzit."