Wereldkampioen Verbij is kalm in olympisch jaar: ‘Voel totaal geen druk’

12 oktober 2017

ANP

Kai Verbij werd vorig seizoen tot verbazing van velen wereldkampioen sprint. Bij de WK in Calgary snelde de 23-jarige schaatser naar een 1ste plek over 4 wedstrijden (2x 500m en 2x 1.000m). Voor de aankomende Olympische Spelen blijft Verbij, ondanks de verwachtingen, erg kalm.


"Ik voel totaal geen druk. Ik heb laten zien dat ik echt goed ben en ik denk dat veel mensen nu naar mij kijken, maar dat is normaal", zegt Verbij op een persconferentie van Team Plantina tegen NUSport.

Druk opleggen
Toch wil Verbij niet teveel eisen van zichzelf. "Ik moet mezelf geen onnodige druk opleggen. Ik moét me niet plaatsen voor de Spelen, maar wíl me plaatsen", stelt hij. "Ik weet dat er vrij weinig mensen zijn die me voorbij gaan als ik gewoon een goede race rijd."

Toch weet ook hij dat er voldoende concurrentie is. "De kaarten worden opnieuw geschud en er kunnen zomaar nieuwe namen tussen komen. Michel Mulder, van wie we misschien niet hadden verwacht dat hij zijn oude niveau weer zou halen, reed bijvoorbeeld ineens een heel goede 500 meter (hij klokte 34,94 in Inzell, red.)."

OKT
Verbij is nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Pyeongchang. Net als alle andere schaatsers moet hij deelnemen aan het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi). Deze wordt gehouden van 26 tot 30 december.
reacties
ReageerReageer op dit bericht