ONGEKEND RECORD! Marta is zelfs Miroslav Klose voorbij; Kerr de heldin van Australië

BSR Agency

Robert Hüsken • 01:02, 19-06-2019 / Laatste Update: 00:19, 09-01-2024

De Braziliaanse Marta (33) heeft een ziek record gebroken tijdens de met 1-0 gewonnen WK-wedstrijd tegen Italië. Marta benutte een strafschop en maakte daarmee haar zeventiende WK-goal. Geen man of vrouw maakte ooit meer goals op een mondiale eindronde.

Italië had de eerste twee wedstrijden in Groep C al gewonnen van Australië (2-1) en Jamaica (5-0) en was dus al verzekerd van een plek in de knock-outfase van het WK in Frankrijk. Brazilië verloor met 3-2 van Australië en won van Jamaica (3-0) en dus de overwinning was welkom.

Kerr

Ook Australië meldt zich in de volgende ronde. De Matilda's wonnen met 4-1 van de vrouwen van Jamaica. Samantha Kerr was tweemaal trefzeker en verzorgde een 2-0 ruststand. Jamaica deed kort na rust wel iets terug via Havana Solaun, maar ook na rust stond er geen maat op Kerr. Ze maakte in totaal vier goals en bezorgde Australië daarmee een 4-1 overwinning.

Jamaica eruit

Italië eindigt eerste in de poule, Australië tweede en Brazilië derde: allemaal met zes punten. Jamaica is daarmee de enige ploeg uit de groep die zich niet meldt in de volgende ronde.