Wil jij ook topsporter worden? Geef je dan op voor de TeamNL Talentdag!

24 oktober 2019

ANP

NOC*NSF en TeamNL zoekt nieuw talent: jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die extreem snel zijn óf enorm lang zijn/worden óf een extreem uithoudingsvermogen hebben! Weet jij wie het in zich heeft?


Op 24 november vindt daarom de 5de NOC*NSF en TeamNL Talentdag plaats, op Papendal en in Almere. Je kunt op allerlei vlakken worden getest, en misschien vinden ze wel een verborgen talent in jou!

Eerdere talenten gespot
Want er nu bijvoorbeeld een winnaar brons tijdens de jeugd WK duathlon die de overstap vanuit voetbal heeft gemaakt. Er is een oud-turnster die nu als roeister brons heeft gewonnen op het EK junioren. En een groot deel van de nationale talentselectie baanwielrenners bestaat uit doorstromers vanuit de Talentdagen.

Hoe ziet de TeamNL Talentdag eruit?
Tijdens de Talentdag ondergaan de deelnemers verschillende testen en metingen. Denk bijvoorbeeld aan lichaamslengte, de lengte van armen, snelheid en spronghoogte. Na afloop van deze dag worden de resultaten bestudeerd, besproken en geanalyseerd samen met de talentcoaches van de deelnemende sporten. Op basis hiervan besluit een sportbond of zij potentiële talenten uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis wordt gemaakt met de sport. Samen worden de mogelijkheden bekeken en eventuele route tot instroom in het nationale programma besproken.

Geef je op!
Ben of ken jij degene die tussen de 12 en 18 jaar is en:
Heel lang is of wordt (meiden >1.85m en jongens >1.95m);
Of erg snel en explosief is;
Of juist een extreem uithoudingsvermogen heeft?

Meld hem of haar dan aan voor de TeamNL Talendag van 24 november via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl