Zo lief! Superfan ontmoet Edward Gal: ‘Niks van het pesten aantrekken!’ (video)

12 juni 2019

De kleine Floris had de dag van zijn leven. Op het NK dressuur in Ermelo mocht hij samen met YouTube-sensatie Britt Dekker zijn grote idool ontmoeten. Floris is namelijk groot fan van Nederlands kampioen Edward Gal.


Voor het filmpje van TeamNL kwam zijn droom uit. Edward Gal ontmoeten. Op de vraag van Britt hoe lang Floris al fan is, had hij dan ook maar één passend antwoord: "Lang".

Pesten
Floris zegt dat hij vaak gepest wordt omdat hij op paardrijden zit. Daarom wil hij van Gal weten hoe hij daarmee moet omgaan. "Niks van aantrekken", zegt Edward Gal dan. "Gewoon zorgen dat je heel goed wordt. Want dat deden ze vroeger bij mij ook. Ik was 14 jaar en toen pestten ze mij ook. Ze zeiden dat het een sport voor meisjes is. Ik zei: we zullen dat wel zien! En het is gewoon goed gekomen. Dus lekker doorgaan!"

Zonik
Daarna mocht Floris het toppaard van Gal (Zonik) ook nog aaien en een appeltje geven. "Heel vet!" Nou, de dag van Floris kon niet meer stuk. Zeker niet toen hij ook nog een handtekening kreeg. "Als ooit je nog iemand pest, kom ik je helpen", zei Gal nog.