Bertens in 3 sets te sterk voor Tomljanovic

admin • 16:30, 29-05-2017 / Laatste Update: 17:06, 08-01-2024

Kiki Bertens kwam maandagmiddag in actie tijdens de 1ste ronde van Roland Garros. Van de Nederlandse wordt veel verwacht. Vorig jaar haalde ze immers de halve finale van de grand slam. Alja Tomljanovic was de tegenstander van Bertens. De Nederlandse had het in set 1 ontzettend lastig, maar liep daarna uit naar een 2-1 overwinning in sets (4-6, 6-1, 6-1).

De eerste break van de wedstrijd was voor Tomljanovic. De Australische brak Bertens al in haar 2de servicebeurt. Binnen 15 minuten stond Bertens dan ook al op een 1-3 achterstand. Daarna kwam ze op haar eigen servicegame terug tot 2-3. Op dat moment was haar 1ste servicepercentage slechts 40 procent. Bertens kwam daarna beter in haar spel, maar set 1 was niet meer te redden voor de Nederlandse. Tomljanovic trok die met 6-4 naar zich toe.

Herstel

Het moest anders in set 2 en dat leek Bertens te begrijpen. Ze pakte de 1ste game op haar eigen service en daarna brak ze haar tegenstander. Vervolgens liep ze uit naar een 3-0. Tomljanovic zou terugkomen tot 3-1, maar daarna liep een ontketende Bertens uit naar 6-1.

Service

Het servicepercentage liep in set 2 ook op naar 70 procent. De stijgende lijn hield ze in de 3de set vast. Al in de 1ste game werd Tomljanovic gebroken door de nummer 18 van de plaatsingslijst. Bertens liep uit naar 4-0. Toen was het even de beurt aan Tomljanovic 4-1, maar daarna stootte Bertens door naar 6-1.

De laatste 2 sets verliepen dus soepel voor Bertens, die in Parijs wel de tijd nodig had om op stoom te komen.