Bertens in jacht op WTA Finals door in Linz

9 oktober 2019

ANP
Bertens

Kiki Bertens heeft een voor haar matige partij gewonnen van Misaki Doi. De nummer 74 van de wereld maakte het de Nederlandse nummer 1 van de plaatsingslijst behoorlijk moeilijk in de 1e ronde, maar Kiki was net even beter op de beslissende momenten: 6-4 en 7-5.


Bertens begon fantastisch door direct de service van Doi te breken. Helaas verloor ze daarna ook haar eigen service. Er ontstond een gevecht dat tot de 7e game duurde, toen Doi wederom gebroken werd. Daarna maakte Bertens de set prima af: 6-4. In de 2e set gebeurde eigenlijk precies hetzelfde: eerst verloor Doi haar service, daarna Bertens. Pas in de 11e game brak Bertens daarna de Japanse weer: 7-5.

Reactie
Bertens is pas net terug uit China en had nog weinig kunnen wennen aan het nieuwe ritme. Na afloop gaf ze dan ook toe: "Ik voel me dood. Maar dat maakt niet uit. Ik gaf alle energie die nog in me zat. Gelukkig heb ik in 2 sets gewonnen."

Halve finale
Bertens bereikte vorige week nog de halve finale van het toernooi van Peking. Ze verloor toen uiteindelijk in 3 zinderende sets van Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld. Vlak daarna meldde Petra Kvitova zich geblesseerd af voor het toernooi van Linz en accepteerde Bertens de wildcard die haar vervolgens werd aangeboden.

WTA Finals
Het toernooi is voor Bertens belangrijk, omdat ze nog altijd vol in de race is voor een ticket voor de WTA Finals. In het kader daarvan kreeg Bertens eerder al goed nieuws: Belinda Bencic, een concurrente van Bertens, verloor in de 1e ronde. Bertens staat op de 9e plek op de jaarranglijst, Bencic staat een plekje lager. De beste 8 tennissters mogen deelnemen aan de WTA Finals in Shenzhen.