Bertens heeft het knap lastig tegen Amerikaans talent, maar is wel door in Rome

16 mei 2019

Kiki Bertens heeft de 3de ronde van het WTA-toernooi van Rome bereikt. De Wateringse was in een boeiend gevecht net te sterk voor de 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova, de nummer 54 van de wereld. Bertens won in 3 sets: 6-2, 4-6 en 7-5.


De als 6de geplaatste Bertens, inmiddels de mondiale nummer 4, sloeg de wedstrijd uit met een ace, waarna ze het uitschreeuwde van blijdschap.

Controle kwijt
Bertens begon superieur aan de wedstrijd en sleepte binnen no time de eerste set binnen: 6-2. De Nederlandse leek op weg naar een makkelijke zege toen ze 3-0 voor stond in de tweede set, maar ineens gaf ze Anisimova de kans om terug te komen in de wedstrijd. Dat deed de Amerikaanse dan ook en een beslissende set moest uitkomst bieden wie er door ging.

In de slotset regende het breaks over en weer. Anisimova kwam op een 5-4 voorsprong, maar verprutste het daarna door toedoen van Bertens die zich knap terugvocht. Zo sleepte de Nederlandse de wedstrijd alsnog naar zich toe na de nodige moeite.

Vanmiddag weer aan de bak
Bertens zou eigenlijk woensdag al in actie komen, maar vanwege hevige regenval in Rome kon er heel de dag niet getennist worden. Dat zorgt ervoor dat ze later vandaag wéér in actie moet komen. In de 3de ronde neemt ze het dan op tegen de winnares van de pot tussen Alizé Cornet en Carla Suarez Navarro.

Bertens kan deze week veel punten verdienen voor de wereldranglijst, aangezien vorig jaar de 1ste ronde al het eindstation was voor de Nederlandse. Ze heeft inmiddels 7 partijen op rij gewonnen.

© Getty Images