Bertens verliest in Cincinnati van Venus Williams en gaat duikelen op wereldranglijst

13 augustus 2019

USA TODAY Sports

Kiki Bertens gaat op z'n minst 1, maar misschien wel meer plaatsen duikelen op de WTA-ranking. De Nederlandse verloor dinsdag als titelverdedigster in Cincinnati al in de 2e ronde. De Amerikaanse veterane Venus Williams (39) was in 3 sets te sterk: 6-3, 3-6, 7-6 (4).


Bertens, de nummer 5 van de wereld, zakt volgende week maandag op de nieuwe ranglijst van de WTA sowieso naar de 6e plaats, maar de kans dat Elina Svitolina en Serena Williams komende week over haar heen wippen, is groot. De pupil van Raemon Sluiter, die een bye had in de 1e ronde, levert door haar uitschakeling een karrenvracht aan punten in na haar toernooizege van vorig jaar en voelt de hete adem van de Oekraïense en de Amerikaanse in haar nek.

Wisselvallig
Tegen Serena's zus Venus was Bertens net als de voorbije weken, waaronder in Toronto, erg wisselvallig. In de 1e set kwam ze maar niet in haar ritme en vooral op de belangrijke punten gaf ze niet thuis. In de 2e set leek Bertens al snel orde op zaken te stellen - ze liep uit naar 4-0 - maar moest toch nog even doorbijten om die ook écht binnen te slepen (6-3).

Donderspeech
De 3e set moest bij 40-40 in de 1e game - en de service van Venus Williams - worden stilgelegd doordat een bezoeker onwel was geworden in de Amerikaanse warmte. Bertens baalde er zichtbaar van en verloor na een oponthoud van 5 minuten de game, leverde haar service in en stond in no-time met 3-0 achter na 2 love-games op rij. Ondanks een donderspeech van Sluiter kwam de Wateringse die klap niet meer te boven.