Canadees toptalent van 19 in de finale van Toronto

EPA

admin • 00:01, 11-08-2019 / Laatste Update: 15:04, 12-12-2023

Bianca Andreescu heeft de finale van het tennistoernooi in Toronto bereikt. De pas 19-jarige Canadese was voor eigen publiek sterker dan de Amerikaanse Sofia Kenin: 6-4 7-6 (5).

Andreescu, de nummer 27 van de wereldranglijst, versloeg op weg naar de finale Kiki Bertens en Karolina Pliskova. In 4 partijen had ze steeds 3 sets nodig. Tegen de 20-jarige Kenin, die 2 plaatsen lager staat op de mondiale ranking, leek ze op weg naar een overwinning in 2 relatief eenvoudige sets.

Medische break

Op 5-2 in de tweede set kreeg Andreescu een terugval. Ze werd ook medisch behandeld aan haar been, evenals Kenin niet veel later. De jonge tennissters bleven strijdbaar en Kenin kwam zowaar terug in de wedstrijd. Ze sloeg 3 matchtpoints weg en sleepte er een tiebreak uit. Daarin was de Canadese haar strijdlust niet verloren en de 5e kans was raak.

Toptalent

Het is de derde keer dat Andreescu in de finale staat van een WTA-toernooi. Al die finales waren dit jaar. In maart won ze op 18-jarige leeftijd het sterk bezette toernooi van Indian Wells. Daarvoor verloor ze de finale in Auckland van de Duitse Julia Görges. Andreescu treft in de finale de winnaar van het duel tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Tsjechische Marie Bouzkova.