🎥 | Carlos Alcaraz mede dankzij wonderpunt nog 1 zege verwijderd van nummer-1 positie

Noah Hoogenboezem • 18:03, 19-03-2023 / Laatste Update: 10:28, 12-12-2023

Carlos Alcaraz heeft nog maar 1 overwinning nodig om weer nummer 1 van de wereld te worden. De Spaanse tennisser haalde vannacht de finale van het masterstoernooi van Indian Wells door in 2 sets van Jannik Sinner te winnen. De Spanjaard vermaakte het publiek met een fantastische lob tijdens de wedstrijd.

De 19-jarige Alcaraz `had een moeilijk begin van het jaar met veel blessureleed, maar haalde in zijn 3e toernooi van het jaar ook zijn 3e finale. Met een overwinning gaat hij Novak Djokovic weer voorbij op de wereldranglijst en wordt hij opnieuw de nummer 1 van de wereld. De Serviër pakte eerder dit jaar die plek af van Alcaraz.

Finale tegen onverslaanbare Medvedev

Makkelijk gaat het niet worden, want Alcaraz speelt in de finale tegen Daniil Medvedev. De Rus won zijn laatste 3 toernooien en heeft al 19 wedstrijden op rij gewonnen na zijn overwinning tegen Frances Tiafoe in de halve finale. Medvedev won eerder dit jaar in Rotterdam het ABN AMRO Open. De finale tussen Alcaraz en Medvedev is zondagavond te zien vanaf 21.00 op Ziggo Sport Tennis.