Clijsters wil oplossing voor rook op Australian Open: ‘Ik had me zeker laten horen’

16 januari 2020

BELGA

Kim Clijsters maakt zich zorgen over haar collega’s die maandag beginnen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Door de bosbranden is de luchtkwaliteit aanzienlijk verslechterd en deze week hebben spelers er echt al last van.


"Als je niet kunt spelen voor de duur van 2 uur - of de mannen zelfs voor 4 tot 5 uur - dan kun je het niet negeren”, zei Clijsters vooruitblikkend op het toernooi in Melbourne. Zelf is de Belgische niet van de partij, omdat ze haar comeback heeft uitgesteld tot begin maart.

Het dak dicht
"Als ik daar was geweest, dan had ik me zeker laten horen. Ik zou met de toernooidirecteuren in gesprek gaan om oplossingen te bedenken", aldus Clijsters. Het toernooi zei al dat het sluiten van de daken tot de mogelijkheden behoort, maar dat lost het probleem volgens de 36-jarige Belgische niet helemaal op.

Buitenbanen zijn problematisch
"Op het centercourt en op de showbanen is er geen probleem. Je kunt daar het dak sluiten en ventileren. Maar op de buitenbanen is het problematisch. Je kunt niet een heel toernooi spelen op een paar banen met een dak."