‘Federer talks retirement’: wil door tot hij 40 is

14 augustus 2019

ANP
Federer

De verhalen over Roger Federer die met pensioen zou gaan, doen al jaren de ronde. Ze doen voornamelijk dienst als clickbait, mensen klikken op een loos bericht dat nergens over gaat. De Zwitser zelf gelooft het allemaal wel en gaat misschien wel door tot en met de Olympische Spelen.


Federer is inmiddels 38, maar de sleet zit er nog niet echt in. Dit seizoen speelde hij zelfs tijdens het gravelseizoen een balletj mee. De voormalig nummer 1 van de wereld legt uit hoe hij het doet: "Je moet wat voorzichtiger zijn, goed naar je lichaam luisteren en begrijpen wat alleen maar pijn is en wat een blessure kan zijn. Het is ook goed dat ik al 20 jaar dezelfde fitnesscoach heb, het zorgt voor consistentie."

Ouders gezond
Gevraagd door DigiSport of Federer nog 2 jaar door kan, antwoordt hij: "Ik hoop het, maar het is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Zo lang ik er plezier in heb, de kinderen blij zijn en mijn vrouw het goed vindt, ga ik door. Ik moet blessurevrij zijn, want ik wil niet met pijn spelen. Ook moeten mijn ouders gezond zijn", aldus de familieman.

Federer laat geen traan als er een kink in de kabel komt: "Als er iets verandert, is het prima om een break te nemen of te stoppen. Mijn carrière is geweldig genoeg geweest. Ik hoop nog een paar jaar te spelen maar ik weet het nog niet zeker."