Geërgerde Bertens verliest gravelfinale Palermo

28 juli 2019

ANP
Bertens

Kiki Bertens heeft het ATP-toernooi van Palermo niet gewonnen. In de finale op Sicilië was de tennisster uit Wateringen minder goed dan de nummer 82 van de wereld, Jil Teichmann: 6-7 (5-7) en 2-6. Bertens speelde een slechte partij.


Niet zelden stond Bertens geërgerd om zich heen te kijken op de gravelbaan. De ene keer was haar tegenstandster weer heel langzaam met serveren, dan liepen er nog mensen door het stadion na een pauze, het hield niet op. Wellicht zorgde het er mede voor dat ze niet goed in haar spel kwam.

Tiebreak
In de 1e set was het nog heel spannend. De eerste 3 games verliepen vrij regelmatig, maar daarna verloren beide speelsters 3 keer op rij hun eigen service. Het liep zo uit op een door Bertens zwaarbevochten tiebreak. In de 10e game moest ze namelijk eerst 3 setpoints wegwerken. In de tiebreak zelf was Bertens overigens kansloos: Teichmann won met 3-7.

Teichmann trapt door
De 2e set was het tegenovergestelde van de 1e. Alle spanning was eruit en Teichmann, die eerder dit jaar het toernooi in Praag won als qualifier, was domweg beter. Bertens lichaamstaal liet zien dat ze de strijd wel had opgegeven. Via 2 breaks, in de 3e en 5e game, liep ze rap uit naar 2-6. Bertens was blij dat het voorbij was.

Terug naar hardcourt
Ze blijft staan op plek 5 staan van de wereldranglijst. Ze vervolgt het tennisjaar nu met het Noord-Amerikaanse hardcourtseizoen. Na Toronto volgt het toernooi van Cincinnati, waar ze door haar winst van vorig jaar de nodige punten te verdedigen heeft. Daarna staat in New York de US Open op het programma.