🎥 | Griekspoor na 1 uurtje uitgeschakeld in Rotterdam

12 februari 2020

Voor Tallon Griekspoor is het ABN Amro World Tennis Tournament alweer voorbij voor het goed en wel is begonnen. Tegen de Serviër Filip Krajinovic, de nummer 39 van de wereld, had de Nederlander niets in te brnegen: 4-6, 1-6. Na 62 minuten was de partij voorbij.


In zowel 2018 als 2019 sloeg Griekspoor in de openingsronde nog een speler van naam uit het toernooi: 2 jaar geleden was dat de Zwitser Stan Wawrinka en vorig jaar Karen Khachanov uit Rusland. Dit jaar kwam Griekspoor er niet aan te pas. Hij kreeg in de partij geen enkel breakpoint, leverde zelf 4 keer zijn servicegame in en moest Krajinovic na precies een uur feliciteren.

Wildcard
Krajinovic is de nummer 39 van de wereld, Griekspoor is op plek 172 de laagst geklasseerde speler in het hoofdtoernooi. De Nederlander kreeg pas op het laatste moment een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek, die geen aanmelding meer kreeg van een wereldtopper. Griekspoor was 1 van de 2 Nederlanders in Ahoy. Woensdag komt Robin Haase nog in actie tegen David Goffin.

Dit is wat Griekspoor te zeggen had na de match: