Griekspoor was op weg naar US Open, maar strandt in laatste kwalificatie

23 augustus 2019

ANP

Tallon Griekspoor (23) mocht tot vrijdagavond nog hopen op een plekje in het hoofdtoernooi van de US Open. De jonge Nederlander moest nog 1 kwalificatiewedstrijd overleven. Tegen de Argentijnse Marco Trungelliti won hij nog de 1e set, maar daarna ging het mis.


In de 2e set stond hij nog met 3-0 voor, maar gaf de partij daarna volledig uit handen. Griekspoor serveerde zo slecht dat hij 10 games op rij verloor. De Noord-Hollander verspeelde daarmee zijn kansen op een debuut in het hoofdtoernooi in New York. De nummer 194 van de wereld moest de beslissende set met 6-2 afstaan aan Trungelitti, die iets lager staat op de mondiale ranglijst (205ste).

Griekspoor had zijn eerste 2 partijen in de kwalificatie steeds in 2 sets gewonnen. Robin Haase is nu de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van de US Open. De Hagenaar treft in de 1e ronde ook een Argentijn, de als 20e geplaatste Diego Schwartzman.

2 Nederlandse vrouwen in het hoofdtoernooi
Bij de vrouwen staan Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp in het hoofdschema. Bertens is als 7e geplaatst, Hogenkamp slaagde er in door de kwalificaties te komen en een startbewijs te bemachtigen.