Haase heeft geen schijn van kans tegen gravelkoning Nadal

admin • 19:42, 31-05-2017 / Laatste Update: 14:01, 12-12-2023

Robin Haase is er woensdag niet in geslaagd om de 3de ronde van Roland Garros te bereiken. De 30-jarige Hagenaar ging in 3 sets onderuit tegen gravelkoning Rafael Nadal: 6-1, 6-4, 6-3.

Ook Haase wist Nadal niet van zijn 10de overwinning ooit af te houden op het Frans Open. De Spanjaard wist het toernooi al 9 keer te winnen, gaat voor La Decima en was veel beter dan de Nederlander in de 1ste set: die Nadal met 6-1 won.

Gravelkoning

Haase begon sterker aan de 2de set en kwam op een voorsprong, maar hield dat niveau niet vast over de rest van de set. Nadal wist elke set die hij serveerde te winnen, waardoor Haase nooit kon breken. Aan het einde van de 2de set was het beste er wel van af bij Haase: 6-4.

Toch probeerde de Nederlander er alles aan te doen om er nog een wedstrijd van te maken. In de 3de set probeerde hij met elke slag het de Spanjaard moeilijk te maken. Maar Nadal op gravel, dat lijkt een combinatie waarvan we nooit meer een betere gaan krijgen. In de 3de set werd het uiteindelijk 6-3.

2 keer eerder

Haase stuitte 2 keer eerder op Nadal en beide keren kwam de 9-voudig Roland Garroskampioen als winnaar uit de strijd. Vorig jaar in Doha won Nadal in 2 sets (6-3, 6-2), maar op Wimbledon 2010 had de Spanjaard zijn handen vol aan de Nederlander.

In Londen maakte Haase indruk met zijn aanvallend spel, maar hij kon het niet lang genoeg volhouden: Nadal zegevierde uiteindelijk in 5 sets (5-7, 6-2, 3-6, 6-0, 6-3).