Kiki Bertens geeft niet thuis in kwartfinale WTA Doha en verliest van Mertens

14 februari 2019

AFP

Voor Kiki Bertens is de kwartfinale het eindstation gebleken bij het WTA-toernooi van Doha. In de Qatarese hoofdstad werd ze door de Belgische Elise Mertens in 2 sets uitgeschakeld: 4-6, 3-6.


Al in de 1e servicegame ging het mis bij Bertens. Er leek niets aan de hand bij 30-0, maar Mertens won 4 punten op rij en sloeg dus al meteen toe. Ondanks verwoede pogingen slaagde de mondiale nummer 8 er in de daaropvolgende games niet in de re-break te plaatsen. Dat gebeurde pas bij 2-4, toen Mertens op breakpoint tegen een dubbele fout sloeg. Maar bij 4-5 ging het opnieuw mis, waardoor de Nederlandse net als bij haar 2 vorige partijen in Doha de openingsset inleverde. 

Peptalk
Raemon Sluiter kwam op de baan en gaf Bertens een peptalk. Ze moest volgens haar coach met name ‘positiever’ gaan spelen. Het mocht in eerste instantie niet baten. De huidige nummer 21 van de wereld brak Bertens alweer in diens 1e servicegame en had even later een 0-3 voorsprong op het scorebord staan. Toen Bertens bij 1-3 ook nog een kans verspeelde om terug te breaken, leek Mertens gevlogen. Ook het spel van de Belgische bleef niet bepaald overtuigend en dus brak Bertens terug, maar dat deed Mertens direct daarna ook weer. Mertens serveerde het bij 4-5 vakkundig uit.

Ranglijst
Door deze nederlaag blijft Bertens na deze week 8e staan op de wereldranglijst. Elina Svitolina en Angelique Kerber, belangrijke concurrentes voor Bertens op de ranking, zitten wel nog in het toernooi. Mertens gaat in de halve eindstrijd spelen tegen Kerber, de andere finalist komt uit de partij tussen Svitolina en Simona Halep.