Kiki Bertens knokt zich terug en wint 1ste wedstrijd in WTA Elite Trophy

22 oktober 2019

Imago Sport

Kiki Bertens heeft de 1ste poulewedstrijd in de WTA Elite Trophy gewonnen. Het was een moeizaam begin voor Bertens. De 1ste set won zij nipt van Donna Vekic (7-6). De Nederlandse knokte zich terug en won vervolgens de 2de set met overtuiging (6-2).


De WTA Finals was het doel van Bertens. De beste 8 speelsters van de wereld spelen dat toernooi. De Nederlandse, redde het net niet, en plaatste zich dus als 1ste voor de WTA Elite Trophy. Dat is een toernooi voor de nummers 9 t/m 19 plus 1 wildcard.

Slecht begin
De wedstrijd begon slecht voor de Nederlandse. Haar 1ste service verloor ze, waardoor Bertens tegen een break achterstand aankeek. Na een gesprek met haar coach leek de knop om te gaan bij Bertens die vocht voor de setwinst. Dat lukte na een tiebreak.

Na de 1ste set leek Vekic last te hebben van haar onderrug. Hiervoor werd zij nog even behandeld.

2de set
In de 2de set waren de rollen omgedraaid. Bertens won de 1ste service van Vekic en kwam na haar eigen service op een 2-0 voorsprong. De Nederlandse speelde met klasse en won de set vol overtuiging (6-2). Dit was de 1ste wedstrijd in de poule.

Eerdere ontmoetingen
De 4 groepswinnaars bij de WTA Elite Trophy - er zijn 4 groepen van 3 speelsters - verzekeren zich van een plek in de halve finales.
Deze wedstrijd was de 4de ontmoeting van dit jaar. Bertens won er eerder al 2 van de 3. Hierna treft Bertens de Oekraïense Yastremska, van wie ze een paar weken geleden in Peking het enige onderlinge duel won.