Kim Clijsters krijgt nú al wildcard voor de Australian Open, al is er 1 grote maar

9 oktober 2019

BSR/PhotoShot Sport Archive

Kim Clijsters (36) verraste 3 weken geleden vriend en vijand door na een pauze van 7 jaar een comeback aan te kondigen! Je zou denken dat de Belgische topper nog op haar dooie gemakkie een paar balletjes slaat, maar niks is minder waar. Haar eerste wildcard voor een grandslamtoernooi heeft Clijsters namelijk al op zak: die van de Australian Open.


Het is nog niet duidelijk of ze ook daadwerkelijk in Melbourne in actie komt. De Australian Open start op 20 januari, wat betekent dat Clijsters dan 'pas' 4 maanden training in de benen heeft. Ze krijgt dan ook alleen haar wildcard als ze fit genoeg voor het toernooi is. Toch heeft de organisatie van het 1e grandslamtoernooi van het jaar goede hoop dat ze daar in actie komt.

'Aussie Kim'
Toernooidirecteur Craig Tiley verklaart tegenover hln.be dat hij erg hoopt dat Kim Clijsters - die daar in 2011 haar 4e grandslamtitel won - daar haar rentree op de baan kan maken. Dit is één van haar favoriete plekken. En wij noemen haar ook niet voor niets ‘Aussie Kim’, hè.”

Tiley weet dat Clijsters maar wat graag al fit genoeg is voor de Australian Open. "Ze is aan het trainen en ze zou graag haar comeback beginnen in Australië", aldus Tiley. "We zijn in gesprek met haar en haar team. Ze is een voormalige winnares, ze zou geweldig zijn voor het toernooi en we willen haar dan ook helpen waar we kunnen."

Afscheid vanwege kinderen
Clijsters was sinds 2012 met tennispensioen, nadat ze al eens een terugkeer had gemaakt nadat ze moeder was geworden van haar 1e dochter Jada. Inmiddels heeft Clijsters 3 kinderen. De 36-jarige voormalig nummer 1 van de wereld stopte in 2012 na de US Open. Ze won tijdens haar carrière 4 grandslamtoernooien, 3 keer de US Open en 1 keer de Australian Open.

Andy Murray
Overigens is Clijsters niet de enige grote naam in de tenniswereld die een wildcard krijgt. De Brit Andy Murray kan eveneens op een uitnodiging rekenen, ondanks zijn ATP-notering (289). Dit heeft natuurlijk alles met zijn zware blessure te maken en dus gunt de directie hem ook een kans om op een groot podium zijn klasse te laten zien.