🎥 | Knappe return Clijsters toch in 2 sets weer voorbij

17 februari 2020

ANP

Over onwaarschijnlijke comebacks gesproken: Kim Clijsters stond maandag voor het eerst sinds 2012 op de baan voor een singlespartij. De Belgische voormalig nummer 1 van de wereld kreeg een zware tegenstander, Garbiñe Muguzura, en verloor: 6-2 en 7-6.


De toeschouwers in Dubai werden in de 1e ronde getrakteerd op een partij van wereldklasse. 4-voudig Grand Slam-winnares Clijsters tegen 2-voudig winnaar Muguruza. De Spaanse haalde 2,5e week geleden nog de finale op de Australian Open, onder meer door Kiki Bertens uit te schakelen. Ze is 16e op de wereldranglijst.

1e set easy peasy
De 36-jarige Clijsters heeft helemaal geen ranking meer sinds ze 8 jaar geleden stopte met proftennis. Haar 1e servicegame verloor ze direct tegen Muguruza, die in de 7e game nog eens brak. Daardoor werd de 1e set vrij simpel 6-2.

Niet fit
In de 2e set verloor Clijsters haar eerste 2 servicebeurten, maar brak ze in de 4e game wel terug voor 3-1. Echt spannend werd het toen Muguruza in de 8e game haar service verloor en het 4-4 werd. Ondanks dat de Belgische niet echt fit leek en erg zweette, zorgde de magische forehand van de voormalig nummer 1 voor een tiebreak. Daarin was 'Mugu' net wat beter: 8-6.