Kyrgios geeft Thiem op Twitter de wind van voren: ‘Zij vieren feest, terwijl er mensen sterven’

8 juli 2020

REUTERS

Nick Kyrgios is wederom op 'oorlogspad'. Op social media heeft de Australiër het dit keer aan de stok met de Dominic Thiem.


Kyrgios kan er met zijn verstand maar niet bij. Terwijl honderdduizenden mensen wereldwijd sterven aan het coronavirus, besloot Novak Djokovic vorige maand om een toernooi te organiseren in de Balkan. Met publiek, omhelzingen en feesten in een discotheek, alsof corona nooit heeft bestaan. Daarover sprak Kyrgios zijn ongenoegen uit.

Weerstand
Dat riep weerstand op binnen de tenniswereld. Legende Boris Becker noemde Kyrgios eind vorige maand ‘een rat’ en Thiem vond de reactie van de Australiër op het gedrag van Djokovic en Alexander Zverev, die positief testten op het coronavirus, ‘goedkoop’.

Onzin
De Oostenrijker stelde dat Kyrgios geen recht van spreken heeft door al zijn uitspattingen. Zo belde hij eens halfdronken met Andy Murray, speelde hij op Wimbledon met een ‘helse kater’ tegen Rafael Nadal, met wie hij een haat-liefde verhouding heeft, en scheldt hij regelmatig umpires de huid vol. "Kyrgios heeft zelf heel veel onzin uitgehaald. Daarom snap ik nog minder dat hij zich overal mee bemoeit”, zei Thiem eerder deze week over hem in de Tiroler Zeitung, waarin hij de Adria Tour ‘een vergissing’ noemde.

Het intellectuele vermogen ontbreekt
Kyrgios zou zichzelf niet zijn om op Twitter fel op deze uitspraken te reageren. "Waar heb jij het over? Fouten als het kapot slaan van rackets? Vloeken, zoals iedereen doet? Niemand van jullie heeft het intellectuele vermogen om te begrijpen waar ik vandaan kom. Ik wil hen verantwoordelijk houden.”

Hij houdt het hier niet bij. "Dit laat zien dat Thiem, Zverev en Djokovic denken dat dit een grap is. Feesten tijdens een wereldwijde pandemie. Mensen sterven en verliezen dierbaren. En dan neemt Thiem het op voor een ‘vergissing'. Dit is de top van onze sport.”