Kyrgios zegt US Open af, Zverev heeft geen zin

2 augustus 2020

ANP

Ook de Australische tennisser Nick Kyrgios verschijnt vanwege de coronapandemie dit jaar niet op de US Open. Kyrgios zei zondag op Twitter het grandslamtoernooi in New York over te slaan voor ‘de honderdduizenden Amerikanen die hun leven hebben verloren’.


Kyrgios volgt een hoop toppers die al hebben afgezegd, waaronder zijn landgenote en nummer 1 van de wereld bij de vrouwen Ashleigh Barty. "Het doet me pijn tot in mijn kern’’, zei Kyrgios in een videobericht op Twitter. "Maar ik sla over voor de mensen, voor mijn ‘Aussies’, voor de honderdduizenden Amerikanen die hun leven hebben verloren, voor jullie allemaal.’’

Egoïstisch
Eerder uitte de Australische nummer 40 van de wereld zijn twijfels over het doorgaan van de US Open. "De ATP doet er alles aan om de US Open te spelen’’, twitterde hij. "Maar dat is wel een beetje egoïstisch met wat er allemaal gebeurt. Met natuurlijk Covid-19, maar ook al die protesten tegen racisme. Ik vind dat we die uitdagingen eerst het hoofd moeten bieden voordat we weer gaan tennissen.’’

Zverev
Alexander Zverev vindt het eigenlijk niet kunnen dat de US Open over enkele weken gewoon begint. De Duitser heeft echter nog niet overwogen om af te zeggen. "Het is een beetje gek nu in New York te gaan tennissen”, zei Zverev bij een demonstratietoernooi. "Ik zou er voor kiezen de US Open niet door te laten gaan en eerst maar eens in Europa te gaan tennissen.”

Hypocriet
Zijn uitspraken zijn overigens opmerkelijk te noemen: een tijd geleden kwam hij uit op de door Novak Djokovic georganiseerde Adria Tour, waar vervolgens veel mensen werden besmet. Zverev beloofde daarna in quarantaine te gaan, maar werd niet veel later doodleuk feestend gespot in een strandclub.