Lekker! Kiki Bertens wint van Kerber na intens gevecht bij debuut WTA Finals (video’s)

22 oktober 2018

Kiki Bertens heeft een prachtige overwinning geboekt bij de WTA Finals. Bij haar debuut bij het eindejaarstoernooi voor de beste 8 speelsters van het jaar won Bertens na een intens gevecht in 3 sets van Angelique Kerber: 1-6, 6-3, 6-4.


De 26-jarige Wateringse zou in 1e instantie niet meedoen aan de WTA Finals, maar na de afmelding van nummer 1 van de wereld Simona Halep mocht Bertens, 9e op de wereldranglijst, toch meespelen bij het prestigieuze toernooi in Singapore.

Kansloze 1e set
Bertens kwam al vroeg in de partij in de problemen. In de 4e game wist Kerber een break voorsprong pakken: 3-1. De 30-jarige Duitse nummer 2 van de wereld liep vervolgens weg naar een 6-1 winst in de 1e set, waarin Bertens nagenoeg kansloos was.

(Tekst gaat verder onder tweet)


Opleving
Ook in de 2e set leek Bertens weinig te kunnen beginnen tegen Kerber. Het werd 2-0 voor de Duitse, maar op dat moment kende Bertens een opleving na een speech van coach Raemon Sluiter. Ze kreeg meer grip op haar tegenstandster, speelde agressiever en pakte de set zelfs met 6-3.

(Tekst gaat verder onder tweets)Beslissende 3e set
Het uitstekende spel van set 2 zette Bertens lekker door in het begin van de beslissende 3e set. Ze brak haar Duitse tegenstandster direct, maar Kerber deed hetzelfde: 1-1. Daarna werd de ene na de andere break gemaakt. De partij werd echt een intens gevecht tussen beide dames, met strijd voor ieder punt. Dat gevecht werd uiteindelijk gewonnen door Bertens, die bij 4-3 na 7 (!) breaks op rij haar eigen game won. Ze pakte de laatste set met 6-4.

(Tekst gaat verder onder tweets)De andere partij in de groep (rode groep) van Bertens, tussen Naomi Osaka en Sloane Stephens, werd gewonnen door Stephens. In de andere groep (witte groep) zitten Karolína Plísková, Petra Kvitová, Caroline Wozniacki en Elina Svitolina.
Sjors Tanis
Schrijft graag over wielrennen, voetbal en darts. Maar kan ook leven met een potje tennis of een schaatswedstrijd!