Maffe Kyrgios gedraagt zich weer eens als een debiel op tennisbaan (video)

9 oktober 2018

Nick Kyrgios haalt vaak het nieuws vanwege zijn doldwaze gedrag op de tennisbaan. En dat is vandaag niet anders. De Australiër liet zich weer eens van zijn slechtste kant zien op het Masters-toernooi in Shanghai. Kyrgios kreeg het onder meer aan de stok met de umpire.


Hij verloor de wedstrijd met 6-4, 4-6 en 3-6 van de Amerikaanse qualifier Bradley Klahn.

In set 2 liet Kyrgios een bal heel simpel lopen, waarna de umpire hem aansprak. "Dat is echt de ondergrens", zei hij. Dat pikte de Australiër niet. "Dat maakt me niets uit. Jij hebt het recht niet om mij te vertellen dat het slecht was", snauwde Kyrgios.

Even later maakte hij een ace en riep hij 'is dit ook de ondergrens?' naar de umpire.

Déjà vu
Het is overigens niet de eerste keer dat Kyrgios zoiets flikt in China. Vorig jaar kreeg hij een boete van 10.000 dollar nadat hij uit frustratie wat ballen het stadion uitsloeg en na set 1 plots de baan verliet. In 2016 kreeg hij een nóg hogere rekening, toen hij 14.000 dollar moest betalen nadat de ATP vond dat Kyrgios zijn best niet deed tegen Mischa Zverev.

Tijdens de afgelopen US Open kreeg de Australiër nog een peptalk van een umpire toen het effe tegenzat. Dat kwam de laatstgenoemde duur te staan: hij kreeg een schorsing van 2 weken.