Medvedev maakt het na middelvinger goed met Amerikaanse publiek (video)

9 september 2019

Daniil Medvedev is afgelopen zomer definitief doorgebroken op het wereldwijde tennistoneel. De Rus haalde 4 finales in Noord-Amerika, waaronder zondagnacht de US Open, en is sinds maandag de nummer 4 van de wereld. Wel had hij wat goed te maken met het publiek in New York.


In de 3e ronde ging Medvedev helemaal los in de partij tegen Feliciano López. Eerst smeet hij een handdoek van een ballenjongen weg, waarvoor hij een waarschuwing kreeg. Toen Medvedev vervolgens zijn middelvinger opstak naar de umpire, was het publiek tegen hem en floot het hem uit. Tijdens de finale werd het uitfluiten al wat minder door Medvedevs goede spel.

Energie
Na afloop van de heerlijke partij tegen Nadal kwam Medvedev terug op het incident. "Ik wil het even over jullie hebben", zei hij tegen het publiek. "Eerder in het toernooi heb ik wat gezegd op een soort van slechte manier, nu zeg ik het op een goede manier: door jullie energie stond ik hier in de finale. Aan het eind van de 3e set schreeuwden jullie me vooruit en vocht ik als een leeuw."

Medvedev is mens
Medvedev toonde zich nederig, want hij weet dat hij nog jaren terug gaat komen in New York: "Jullie floten me uit en dat had een reden (de middelvinger, red.), ik heb nooit gezegd dat het niet terecht was. Jullie kunnen zien dat ik verander, ik ben ook maar een mens. Ik kan fouten maken. Nogmaals: bedankt, uit de grond van mijn hart."

De rest van de interview en speech zijn trouwens ook erg vermakelijk.