Mooi! Murray gaat na half jaar weer een toernooi in z’n eentje spelen

12 augustus 2019

REUTERS

Een mooi moment voor Andy Murray! Hij maakt maandagmiddag - na bijna 7 maanden afwezigheid - zijn rentree in het enkelspel.


Een ingrijpende heupoperatie deed Murray bijna doen besluiten om te stoppen met tennis. Hij bleef vechten en stond de afgelopen weken al op de baan in het dubbelspel, zoals op Queen's waar de Brit direct de titel pakte. In Cincinnati staat hij er tegen Richard Gasquet weer alleen voor.

'Kost tijd om daar weer aan te winnen'
,,Mijn prestaties in de trainingen tegen topspelers waren erg goed", zei Murray (32) voorafgaand aan het masterstoernooi. ,,De snelste manier om terug te keren is om te trainen met de toppers en wedstrijden tegen ze te spelen. Ik verwacht niet dat ik meteen zo goed beweeg als ik deed, maar ik denk dat het wel beter kan dan dat ik nu doe. De grote spelers slaan zo hard, het kost tijd om daar weer aan te wennen.”

Zware loting
Bij winst op Gasquet moet Murray het in de 2e ronde opnemen tegen Dominic Thiem, de nummer 4 van de plaatsingslijst. ,,Terugkeren is lastig omdat je ook vaak afhankelijk bent van de loting. Maar 6 maanden geleden had ik er absoluut voor getekend om in deze positie te zitten.”