Murray slaat wildcard voor US Open af

13 augustus 2019

AP

De Schotse tennisser Andy Murray zal bij het US Open in New York, dat over 2 weken begint, nog niet solo op de baan te zien zijn. De organisatie van het laatste grandslamtoernooi van het jaar had hem een wildcard aangeboden, maar die heeft hij afgewezen.


Murray neemt op Flushing Meadows waarschijnlijk wel deel aan het dubbelspel en het gemengd dubbel. "Nee, het enkelspel sla ik over in New York”, liet de 32-jarige Schot in Cincinnati weten na zijn nederlaag in de 1e ronde tegen de Fransman Richard Gasquet (6-4, 6-4).

Dat potje was zijn eerste optreden in het enkelspel na een zware heupoperatie begin dit jaar. Hij speelde al wel vorige maand op Wimbledon in het dubbelspel en het gemengd dubbelspel. De laatste weken dubbelde hij ook in Washington en Montreal.

Murray, inmiddels afgezakt naar 324e positie van de wereldranglijst, was best tevreden over zijn partij tegen Gasquet. "Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik denk dat ik het best aardig deed, al voelden mijn benen aan het einde een beetje zwaar aan.”