Nadal denkt niet dat de US Open door kan gaan: ‘Zolang dat niet gegarandeerd wordt…’

4 juni 2020

AP

Eigenlijk zou Rafael Nadal deze week op weg zijn naar zijn 20e Grand Slam-titel op Roland Garros in Parijs. Maar Nadal kijkt liever alvast over de zomer heen, aangezien het graveltoernooi in Frankrijk allang is opgeschoven.


De Spaanse tennislegende, die woensdag 34 jaar werd, vraagt zich hardop af of de US Open in augustus nog wel kan doorgaan. "Zoals het er nu voorstaat, kan ik me er niets bij voorstellen. Nu zeg ik nee."

'Hopelijk een paar maanden later'
In een video-interview met Associated Press draait Nadal donderdag niet om de hete brij heen. Hoofdschuddend reageert de Spaanse gravelkoning op de vraag of de US Open in augustus wel kan doorgaan. "Een paar maanden later... Hopelijk", zegt Nadal.

Corona-brandhaard New York
"We hebben gewoon meer informatie nodig over hoe de situatie in New York over een paar maanden is. Over hoe het virus zich ontwikkelt. We moeten niet vergeten dat New York 1 van de corona-brandhaarden van de wereld is. Als je het me nu vraagt, zeg ik ‘nee, de US Open kan echt niet doorgaan in augustus.”

'Zolang dat niet gegarandeerd kan worden...'
Nadal verwacht dat er 2 sleutelmomenten zijn voor de US Open om de deuren van het Billie Jean King National Tennis Center te kunnen openen: de zekerheid dat hij en zijn collega-tennissers geen enkel risico lopen in New York en dat iedereen veilig kan vliegen. "Zolang dit niet gegarandeerd wordt, kan de US Open niet doorgaan.”

'Ik mis het enorm'
Zoals veel sporten kan er al sinds maart niet meer worden getennist. De WTA en ATP hebben hun Tour al maanden stilliggen. Roland Garros werd al verschoven naar eind september en door Wimbledon ging al een streep voor 2020. "Ik mis het enorm", zegt Nadal. "Maar tegelijkertijd ben ik totaal niet bezig met tennis. Ik focus me op het leven nu en dat we allemaal weer kunnen leven in een normale maatschappij.”