Nadal gaat Murray missen: ‘Het is een groot verlies’

12 januari 2019

AP

Rafael Nadal wist dat het eraan zat te komen dat de Grote 4 uiteindelijk de Grote 3 zouden worden. Andy Murray kondigde aan dat het toernooi van Australian Open mogelijk zijn laatste toernooi is vanwege langslepend blessureleed. ,,Het is een groot verlies voor ons, het tennis, de fans en zelfs voor zijn rivalen.”


,,Maar om eerlijk te zijn, als iemand als Murray, die zoveel heeft bereikt in zijn tenniscarrière, zoveel lijdt, dan doet hij nu waarschijnlijk het juiste voor zijn mentale gezondheid”, vertelt Nadal aan de vooravond van het 1e grand slam-toernooi van het jaar,

Positief
Nadal worstelde in zijn carrière ook met blessures, maar heeft nooit nagedacht over het beëindigen van zijn carrière. ,,Ik kwam nooit op dat punt. Ik ben een positieve gozer. Ik had altijd het gevoel dat we het zouden oplossen. Maar er zijn inderdaad periodes waarin je dat licht niet ziet. Dat is zwaar.”

Pijn in rug
Murray moet door de enorme pijn in zijn heup, waardoor hij amper zijn sokken en schoenen aan kan trekken, zijn topsportcarrière beëindigen op een 31-jarige leeftijd. En dat in een tijd waarin veel topspelers tot ver in de 30 blijven spelen.

'Morgen is het iemand anders'
,,Nu lijkt het alsof zijn carrière niet zo lang is, maar hij is 31. Als hij 10 jaar geleden op 31-jarige leeftijd zou zijn gestopt dan had iedereen gezegd dat hij een geweldige en lange carrière had gehad”, vertelt Nadal. ,,We gaan hem missen, maar vandaag is het Murray. Morgen is het iemand anders. We zijn geen 20 meer. Onze generaties.. Iedereen is in de 30.”