Nadal nadert record King Roger, maar die ligt daar niet wakker van

16 september 2019

Getty Images for Laver Cup

Tennisser Rafael Nadal komt steeds dichter bij het Grand Slam-record van Roger Federer. Maar begint de Zwitser hiervan te zweten? Volgens zijn coach Severin Luthi is hij daar totaal niet mee bezig. "Roger is daar echt niet door gestrest."


De Spanjaard Rafael Nadal won dit jaar Roland Garros en de US Open, daarmee liep hij 2 titels in op recordhouder Federer. Nadal is er nog 1 verwijderd van King Roger.

Respect voor Nadal
"Roger slaapt er echt geen minuut minder om als Nadal straks ook op 20 staat", zegt de Zwitserse Luhti. "Hij is vooral met zichzelf bezig. Roger heeft enorm veel respect voor Nadal, maar gestrest is hij niet echt nu die op 19 staat. En hij zal echt niet compleet verslagen zijn als Nadal daar ook nog nummer 20 aan toevoegt. Deze rivaliteit is alleen maar goed voor de fans, zeker voor diegenen die dachten dat het voorbij was toen Roger er 16 of 17 had en ‘Rafa’ 14."

Nadal en Federer zijn deze week actief tijdens de Laver Cup in Genève, waar ze het namens Europa opnemen tegen de Verenigde Staten.