🎾 | Naomi Osaka heeft begrip voor verzetten Olympische Spelen: ‘We redden mensenlevens’

28 maart 2020

Hoewel tennisser Naomi Osaka hét boegbeeld was van de Olympische Spelen in Tokio, vindt ze het de enige juiste beslissing dat de Spelen zijn uitgesteld. Dit alles uiteraard in de strijd tegen het coronavirus.


"Iedereen weet hoeveel de Olympische Spelen voor mij betekenen en hoe trots ik was dat ik mijn land zou gaan vertegenwoordigen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat de Spelen uitgesteld zijn, maar we zullen alleen maar sterker terugkeren in 2021", schreef Osaka zaterdag op Instagram.

Trotse topper
Osaka heeft overwinningen op de US Open en Australian Open op haar palmares staan. De 22-jarige tennisster stond centraal in veel reclamecampagnes voor de Spelen in Tokio. Ze is het eens met het besluit dat het IOC en de Japanse regering dinsdag namen om het evenement uit te stellen naar een nog onbekende datum in 2021.

"Ik steun de dappere beslissing van onze premier Shinzo Abe voor 100 procent. Uiteindelijk zal de sport ons weer herenigen. Maar nu is het nog niet zover. Nu moeten mensen uit alle landen en van alle rassen samenwerken om zoveel mogelijk mensenlevens te redden. Dat is de echte olympische gedachte", ging Osaka verder.

Strijders
Voor de bevolking van Japan heeft ze ook een boodschap. "Wees sterk en houd vol. Als de tijd rijp is in 2021, zullen we de wereld laten zien hoe mooi dit land is." Het IOC besluit waarschijnlijk binnen enkele weken wanneer de Olympische Spelen gehouden zullen worden. Dit zal uiterlijk in de zomer van 2021 zijn. Nog even wachten dus...