Deze Nederlander kan vet goed tennisrackets bespannen en doet wereldrecordpoging

14 maart 2018

De Gelderlander/Jan Ruland van den Brink

De naam Tim Rothengatter (27) zal bij weinig mensen een lichtje doen branden. Maar hij wil een grote meneer worden in de tenniswereld. Niet als tennisser, maar als bespanner. Sinds augustus is hij een heuze Pro Tour Stringer en hoopt ooit de rackets van tennistoppers als Federer en Nadal op Wimbledon te bespannen.


Om die ambitie kracht bij te zetten, doet hij binnenkort een bijzondere wereldrecordpoging. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart probeert de Duivenaar binnen 24 uur zeventig tennisrackets te bespannen en daarmee het huidige record van 52 in het Guinness Book of Records.

3 rackets per uur
"Als ik de 70 wil halen, moet ik 3 rackets per uur bespannen", vertelt Rothengatter aan De Gelderlander. ,,Dat is te doen, al raken je vingers op een gegeven moment wel vermoeid. Ik heb ongeveer een kwartier per racket nodig.’’

Goede doel
Naast het feit dat Rothengatter met de recordpoging graag zijn naam als vet goede bespanner wil vestigen, zit er ook een mooi idee achter de actie. Hij wil zoveel mogelijk geld ophalen voor de Esther Vergeer Foundation.

"Iedereen kan voor 25 euro zijn racket laten bespannen. Dat geld gaat volledig naar het goede doel. De snaren worden gesponsord. Daarnaast heb ik nog wat grote sponsoren gevonden en kunnen mensen ook een vrijwillige bijdrage doen."